Wednesday, 13 July 2011

oi si kidal !

BIG BOSS now ada kt dlm library. rehat jap baru abeh kelas. on9 jap nk brkongsi2 cerita ngn blogger2 len. entry kali ni BIG BOSS nk bcerita sikit pasal si kidal ni. spe antara kome2 sume ni yg kidal? hm? if yes, means kita geng la der. antara adik bradik, BIG BOSS sorang2 je yg kidal ni. so, kt sini la BIG BOSS nk cari geng. hehe. walaupn tgn kiri ni lah kite dok wat CEBOK, tp ni nk citer sikit ape kelebihan yang ade pade si kidal ni klo nk compare ngn yg x kidal. antarenye ;

~ golongan yg kidal ni adalah rare. kalo korg nk tau oni 10 peratus daripada 6.7 billion manusia di bumi ini sahaja yg kidal. so spe2 yg kidal uh, anda sgt bertuah.!


~ next,kajian mngatakan bahwa si kidal ni lebih berfikiran creative compare to org yg righthanded. bcoz org yg mnulis n membuat kerja dgn menggunakan tgn kiri ni, menggunakan otak sebelah kanan kita. x caye? tgk gamba ni ;






~ bg golongan yg kidal ni, depa ada hari khas ntuk depa. Hari Kidal Sedunia yg disambut pade 13 ogos tiap2 tahun. (special2 xspecial la beb. haha )


~ lu org pnah dengar x kumpulan rock legend lefthanded? sure pnah kn.ha nmpk, punye tiptop la si kidal ni smpai org wt nama band. n ade plak kome2 pnah dgr kumpulan righthanded? x ado kn? haha


haha. yg pasal band lefthanded uh da merapu da tu. sblum BIG BOSS mrapu2 lagi, bek cube2 stop tulis entry ni. btw, nk rumuskn di sini, bhwe org yg kidal ni adalah special. n tak lupe juge bg mereka2 yg righthanded kn? mereka pn special gak coz si kidal mne ley tulis tgn kanan.. haha. syukur shja dgn kurniaan ilahi pd kita. coz setiap pmberian pasti ada kebaikannya. salam~

p/s: bg mereka2 yg bley tulis dua2 blah tgn ni, nk panggil ape plak erk? kakidalan? haha

18 comments:

Syaza Kelyza said... Best Blogger Tips

memang special orang kidal ni yek :D

lilypelangi said... Best Blogger Tips

bertuah orang kidal nie kan :)

yanyan said... Best Blogger Tips

haha nak kidal jugak. :D

BIG BOSS said... Best Blogger Tips

@Syaza Kelyza
@lilypelangi
yup2, mmg special n bertuah org kidal ni. kome2 ni kidal x? xD

BIG BOSS said... Best Blogger Tips

@yanyan
bley2,start from now,blatih la guna tgn kiri.. ^^

Helmi said... Best Blogger Tips

haha.. org yang bleh tulis 2 tgn name die ambidextrous.. =)

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011) Review

peep said... Best Blogger Tips

satu mende je org kidal xleh buat.. main guitar strum pakai tgn kiri..haha :) aku skang da power kot men gitar.. ade a 2-3 lagu baru.. keh3x..

Afiqa Dayana said... Best Blogger Tips

huhu specialnyee .
org tak kidal x special ke ? hihi :D

miz rara v(",) said... Best Blogger Tips

huhu... mmg special p0n.. =P

p/s: aku nk wt entri smbung cite hg ni la k!! =)

aMira~ said... Best Blogger Tips

untong saya dapat orang kidal!haha!

BIG BOSS said... Best Blogger Tips

@Afiqa Dayana
org xkidal pn special jgk.. xD

BIG BOSS said... Best Blogger Tips

@aMira~
wah3. ni msti bf cik amira ni kidal kn? xD

BIG BOSS said... Best Blogger Tips

@miz rara v(",)
haha. ni msti kidal jgk kn? haa.. sambung3! pastu BIG BOSS nk bce!

Pn. Sheila said... Best Blogger Tips

tul tu... org kidal org kreatif... tp sy x kidal.. hehehe...

pjah said... Best Blogger Tips

aku antara orang yang boleh guna 2tangan..
tapi kadang2 aku jd konfius sbb time nak mkn pakai sudu pakai tgn kiri.tp orng ckp mkn misti gn tgn kanan..adoiya..caner ni..

masa kecik2 dulu..kalo melukis tgan kanan..mewarna tgn kiri..

pening2..

tp pepepun..aku bersyukur dgn kelebihan dan kekurangan yang aku ada ni..
=p

Cik Ceria said... Best Blogger Tips

sy orang kidal juga ^_^

CikguShikin said... Best Blogger Tips

Saya xkidal tapi saya suka org kidal (^_^) bcoz i know there's something special bout them..nak2 bdk laki..hehe..

Ada 2 org cikgu maths kt skolah dulu bleh tulis dua2 tangan..n sorang cikgu fizik..mesti sgt bijak tu..

Org kidal ni jdk msti pndai maths..ye ke?

CikguShikin said... Best Blogger Tips

Dulu cikgu cerita zaman dulu kalau ada anak kidal, mak ayah dia akan paksa belajar tulis tgn kanan jgk..tak tau la nape

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...